Sprint-Farm Kft.

sprint-farm

 

  A Sprint-Farm Kft. leányvállalata az AgroSprint Kft.-nak, amely zöldség-gyümölcs gyorsfagyasztással foglalkozik. Az Agrosprint Kft. évtizedes hagyományokkal rendelkezik a magyar bogyós gyümölcsök feldolgozásban, így a kiszámítható nyersanyag bázis, illetve a magyar gyümölcs külföldön elért renoméjának visszaállítása szükségessé tette számunkra a magyar bogyós gyümölcs-termesztés felvállalt népszerűsítését.

  A Sprint-Farm Kft. a meglévő, Abádszalókon és Tilalmason található ültetvények mellett, 2011-ben Nyírlugoson intenzív málnaültetvényt hozott létre, amely hazánk egyik legnagyobb összefüggő málnaültetvényének tekinthető. A termőhely adottsága, a homoktalaj és az Észak-magyarországi klíma bíztató párosítása, az intenzív termesztési feltételrendszer hozzárendelésével ideális környezetet teremt a fagyasztóipari nyersanyag előállításához.

  Jelenleg a Sprint-Farm Kft. meghatározó, saját előállítású terméke a friss „Fertődi" málna, amely fagyasztóipari feldolgozásra kerül értékesítésre, prémium minőségű késztermék alapanyagaként. A leányvállalatunk célja, jó minőségű hűtőipari alapanyag hatékony előállítása, ebből adódóan 2015-től a Sprint-Farm Kft. integrátorként zöldségfélék termeltetésében is érdekelt.