Részt vettünk a 2021-es ANUGA kiállításon

2021. október 9. és 13. között kollégáink képviselték a céget Kölnben az ANUGA-n, amely a kiállítók számát és területét tekintve az egyik legnagyobb élelmiszeripari kiállításnak számít Európában. A kereskedelmi csapat tapasztalatairól Király Tibor kereskedelmi igazgató helyettes számol be nekünk:

Általánosságban elmondható a kiállításról, hogy a COVID helyzet rányomta a bélyegét a vásárra. A csarnokok a korábbi évekhez képest kb. csak félházzal mentek. Ez részben az előírásoknak is köszönhető volt, mivel az ANUGA duplájára növelte a standok között levő távolságot, de sok cég távol maradt a COVID okozta bizonytalanság miatt.

Mindezek ellenére, jó volt a vásár szakmai látogatottsága. A látogatók idén jó részt tengerentúli országokból kerültek ki. Európából főleg már meglévő partnereink látogattak meg minket. Tengeren túlról erős érdeklődés mutatkozott a fagyasztott zöldségek iránt. Az amerikai kontinens főleg morzsolt kukoricát keresett nagyobb mennyiségben.

Sok egyiptomi partner keresett meg, akik szeretnének velünk együtt dolgozni, az elmúlt két év szamóca importjának köszönhetően.

Általános piaci képet és sok értékes információt kaptunk a jelen gazdasági helyzetről, amely kihívásokkal teli a számunkra is, a jelenben és várhatóan az elkövetkező egy-két évben.

Az ANUGA Európa legnépszerűbb nemzetközi élelmiszeripari kiállítása, az iparág kiemelkedő platformja, ahol betekintést nyerhetünk a legújabb fejlesztésekbe, innovációkba, új üzleti kapcsolatokat létesíthetünk, és sikeresen elmélyíthetjük a meglévő együttműködéseinket.

Az előző, 2019. évi ANUGA kiállításon 106 országból 7.500 kiállító és 170.000 látogató vett részt. Az Anugához hasonló kiállítások mindig aktívan támogatják az iparág gazdasági sikereit, és visszatükrözik az aktuális piac működését.