Rólunk

Jégbe zárt frissesség minden csomagban

Az AgroSprint Kft.-t 1991-ben alapították, ami azóta Közép-Európa egyik vezető fagyasztott zöldség és gyümölcs gyártójává és beszállítójává vált. Cégünk, és a két fő feldolgozó üzemünk Magyarország mezőgazdasági szívében található az Alföldön. A magyar termőtalaj kiváló tulajdonságai miatt még a legérzékenyebb zöldség és gyümölcs fajták is jól érzik itt magukat, ezért minden évben bőséges termést produkálnak.

Tudjuk jól, hogy az étkezés és az egészség egy érzékeny téma, ami egyre több ember számára fontossá válik a növekvő társadalmunkban. Azáltal, hogy szigorúan ellenőrzött, magas tápanyagtartalmú növényi élelmiszereket biztosítunk partnereinknek és a végfelhasználóknak, cégünk hozzájárul ahhoz, hogy egyre több háztartás tehessen értékes zöldeket az asztalra, és alakíthasson ki kiegyensúlyozott étrendet. Ráadásul mindezt megfizethető áron, kényelmesen. Miközben kielégítjük a vásárlók gyakran változó elvárásait, partnereink igényeit is kiemelt prioritással kezeljük. Felelősségteljesek, professzionálisak és kiszámíthatóak vagyunk, sőt, több, mint 30 évnyi lekövethető mezőgazdasági háttérrel rendelkezünk.

 • 1. Betakarítás
 • 2. Előállítás
 • 3. Fagyasztás
 • 4. Optikai szortírozás
 • 5. Csomagolás, tárolás, logisztika
 • 1. Betakarítás

  A fő prioritásunk a viszonteladó és gyártó partnereink, valamint a vásárlók elégedettsége, ezért alaposan megtervezzük, felügyeljük, és felülvizsgáljuk a zöldségek és gyümölcsök teljes életciklusát, az ültetéstől a szállítmányozásig. A helyi mezőgazdasági szakembereink folyamatosan szemmel tartják a termesztés és a betakarítás körülményeit, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy partnereink kizárólag a legjobb minőségű terményeket kapják kézhez, és hogy folyamataink megfeleljenek az összes előírásnak.Alaposan megtervezzük a folyamat minden egyes lépését, ami biztosítja azt, hogy a zöldségek és a gyümölcsök a lehető leghamarabb eljussanak a feldolgozó üzemekbe, majd a megrendelőkhöz.

 • 2. Előállítás

  Mosás, Aprítás, Minőségellenőrzés Különleges figyelmet szentelünk arra, hogy megfeleljünk minden biztonsági és egészségügyi előírásnak a folyamat teljes egésze alatt. Ez nem csak abban segít minket, hogy kiemelkedő minőségű termékeket szállíthassunk partnereinknek, hanem abban is, hogy növeljünk a nálunk dolgozó szakemberek elégedettségét.Ennek a modern, automatizált és szigorúan ellenőrzött folyamatnak hála biztosítani tudjuk a termékeink ízletességét és a tápanyagdús falatokat, amik hozzájárulnak a fogyasztók egészségéhez.

 • 3. Fagyasztás

  Annak érdekében, hogy megőrizzük a termékek kondícióját, a nyers alapanyagokat kiemelt óvatossággal és figyelemmel kezeljük. A pontos tervezésnek köszönhetően az alapanyagok már a leszedésük utáni pár órában fagyasztásra kerülnek, ezáltal a lehető legtöbb tápanyagot megőrizhetünk a zöldségekben és a gyümölcsökben.A korszerű fagyasztó csatornánk folyamatosan -40°C-os légáramlást biztosít, így a zöldségek és a gyümölcsök már pár percen belül elérik az előírt -18°C-ot. Ennek a gyorsfagyasztó technológiának az előnye az, hogy a jégkristályok mérete, melyek a sejtek belsejében jönnek létre, nagyon apró, ezzel meggátoljuk a zöldségek és gyümölcsök sejtfalának károsodását. Ezzel a modern metodológiával a kiolvasztott zöldségek és gyümölcsök íze és tápanyag tartalma nagyon közel áll a frissen szedetthez.

 • 4. Optikai szortírozás

  Annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk a zöldségek és gyümölcsök tisztaságáról, alapos ellenőrző és szortírozó folyamat alá vetjük őket, amit korszerű technológiával végzünk el. Ez a high-tech rendszer optikai és lézeres megoldásokat használ azért, hogy felismerje és kiszűrje azokat a zöldségeket és gyümölcsöket, amik valamilyen talaj maradványt, vagy bármi más szennyeződést hordoznak. Eme technológia használatával jelentősen meg tudjuk növelni partnereink és a fogyasztók elégedettségét.

 • 5. Csomagolás, tárolás, logisztika

  A csomagoló üzemeinkben képzett szakemberek felügyelik a teljesen automatizált folyamatokat, ami segít nekünk abban, hogy diverzifikáljuk termék portfóliónkat. A tároló egységekben is kihasználjuk az automatizáció és a robotok adta előnyöket, mivel egy korszerű Pallet Shuttle rendszer gondoskodik arról, hogy minden az arra kijelölt helyen kerüljön elhelyezésre.Miután becsomagoljuk a termékeket nemzetközi és hazai megrendelőink számára, logisztikai központunkba szállítjuk a megrendelt mennyiséget, különös figyelmet fordítva a folyamatosan optimális hőmérséklet fenntartására. Azáltal, hogy szigorúan monitorozzuk a szállított áru hőmérsékletét, megbizonyosodhatunk arról, hogy megrendelőink a termékeket kiváló állapotban kapják kézhez. Az alaposan megtervezett életciklusnak köszönhetően a fogyasztók magas minőségű és tökéletes állapotú termékek közül válogathatnak a legnagyobb ismert áruházláncok polcairól.

Felelősséget vállalunk a jövőért

Felelősséget vállalunk a jövőért

“Cégünk missziója az, hogy javítsuk a fogyasztók életszínvonalát azáltal, hogy gyorsan elkészíthető termékeinkkel több szabadidőt biztosítunk számukra és élvezetesebbé tesszük a mindennapjaikat könnyen elérhető, megfizethető és egészséges növényi ételekkel. Víziónk, hogy az AGROSPRINT-re az összes érdekelt a hűtőipari szegmensben hatékony és megbízható értékteremtőként, gyártó vállalatként tekintsen mind Európában, mind a világ más részein. ”

Fülöp Gábor - tulajdonos, igazgatósági elnök

Agrosprint számokban

 • 35

  országba exportálunk világszerte

 • 6.400

  hektár termőterület

 • 91.000

  tonna nyersanyag

 • 323

  termelő

 • No.1

  a magyar hűtőiparban

 • 1991

  alapítás éve

Gyáraink

Cégünk két gyárat üzemeltet Magyarországon. Az egyik fagyasztó üzem Karcagon helyezkedik el, míg a másik Nyírlugoson. Mind a két komplexum ideális lokációval rendelkezik a magyar Alföldön, ami a hazai mezőgazdaság alfája és omegája. Mivel kizárólag magas minőségű, magyar alapanyagokat használunk, a feldolgozó üzemek elhelyezkedése kulcsfontosságú ahhoz, hogy megőrizzük azok frissességét, állapotát és tápanyagtartalmát.

A magyar gyárakon kívül további leányvállalatokkal rendelkezünk, melyek segítséget nyújtanak nekünk abban, hogy bővítsük a termékpalettánkat, és hogy még több nemzetközi fogyasztót érjünk el.

 • Karcagi üzem
 • Nyírlugosi üzem
 • Brezea-i üzem